Vanliga frågor

Många saker med oss känns kanske helt självklara och andra saker mindre självklara, nedan hittar du svar på några av de vanligaste frågorna.

Egentligen alla som älskar friåkning på snöskoter och som visar på rätt värderingar och egenskaper.

Läs mer om vilka vi tycker det är i vårt Mission Statement samt i motiveringarna till våra redan befintliga ambassadörer.

I grund och botten att man agerar som en god ambassadör för vår sport i stort. Att man delar våra värderingar och att man på något vis, stort som smått, utmärker sig gällande att försöka bidra till en positiv utveckling för att få bibehålla friåkningen i Sverige.

Läs mer om våra värderingar i vårt Mission Statement samt i motiveringarna till våra redan befintliga ambassadörer.

"Mnja" är egentligen svaret på den frågan. Det finns inget formellt krav på lavinutbildning. Det sagt är laviner en av många risker vi utsätter oss för när vi friåker. Har man identifierat den och sökt mer kunskap för att minska risken så kommer det självklart tas med i en bedömning, precis som om man inte gjort det.

I slutändan handlar det dock om faktisk kunskap och erfarenhet mer än vilka diplom man har på väggen hemma.

Har du blivit utsedd till "Friåkare - på riktigt!" så har bedömningen gjorts att du redan gör saker på rätt sätt. Så det innebär egentligen ingen förändring alls gällande det, fortsätt precis som du gör.

Skillnaden mot innan (utöver att du får ett diplom att hänga i garaget samt "tröjor och dekaler") är att du kommer synas i våra kanaler samt få möjlighet att delta i olika aktiviteter.

Det är det inte riktigt någon som vet exakt och är lite utav ett mysterium. Det man vet är att det är något i stil med en "jury av jämlikar" och att varje potentiell ny ambassadör bedöms unikt utifrån individen.

Detta syns bland annat i motiveringarna av våra redan befintliga ambassadörer.

Vad spännande! Kul! Det bästa sättet är att nominera denna person via vårt formulär.

Egentligen inte alls. "Friåkare - på riktigt!" är inte en egen juridisk person och drivs inte heller på det sättet. Mycket av arbetet görs utav eldsjälar som jobbar ideellt baserat på sin passion för vår sport.

Det sagt så görs det då och då isolerade projekt under vår "flagg"(som t.ex. vår videoserie) och dessa kräver viss finansiering för att vara genomförbara. I de fallen sker det med stöd från eldsjälar, organisationer och privata näringslivet som har direkta, eller indirekta, intressen i de positiva förändringar vi försöker åstadkomma.

Det är det egentligen ingen som vet. Den enda person som visat upp sig som någon form av avsändare, i exempelvis videos och tidningsartiklar, kallar sig helt enkelt bara "Friåkarn" och har hittills valt att vara anonym.

Gällande våra olika projekt så är det ofta vår community av skoteråkare som ligger bakom, inte minst våra ambassadörer.

Har du någon annan fundering?

Kontakta oss